En perfekt proteinrik pasta är det perfekta valet när du behöver få i dig en enkel middag efter gymmet
Tips!
Vill du ha en proteinrik pasta i din matlåda i veckan? Dubbla receptet på och förvara matlådorna i kylen.
Receptet på en proteinrik pasta blir snabbt ett favorit
En proteinrik pasta är en favorit hemma hos mig, och ännu en gång så gör jag mitt bästa för att kombinera alla tre macronutrienter i samma måltid. Här får vi rikligt med protein från kycklingen, långsamma kolhydrater från pastan, fibrer från grönsakerna samt hälsosamma fetter från olivoljan. Rätten går snabbt att laga och hjälper dig att nå dina proteinmål.
Tillagningsinstruktioner för proteinrik pasta
Nu är det dags att laga en god proteinrik pasta!
- Koka först pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente.
- Låt sedan pastan rinna av och ställ åt sidan. Spara ca 2 dl av pastavattnet till senare.
- Under tiden som pastan kokar, skär upp kycklingbröstfiléerna i tärningar och krydda dem med salt och svartpeppar.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt sedan den hackade vitlöken och stek i ca 1 minut.
- Lägg i kycklingtärningarna i stekpannan och stek dem tills de är genomstekta och gyllenbruna, detta tar vanligtvis ca 5-7 minuter.
- Tillsätt sedan broccolibuketterna och fortsätt steka i ytterligare 3-4 minuter tills de har mjuknat.
- Sänk värmen och tillsätt lätt-crème fraiche, mjölk och riven parmesanost till stekpannan. Rör om väl och låt såsen tjockna i ca 2-3 minuter.
- Blanda ner den kokta pastan och lite av pastavattnet med såsen och kyckling- och broccoliblandningen. Rör sedan om försiktigt så att allt blandas väl.
- Servera gärna din proteinrika pasta med färsk basilika eller persilja.
Fun fact om parmesan
Parmesan är en av ingredienserna i den här proteinrika pastarätten. Visste du att även parmesan innehåller ordentligt med protein? Ynka 28 gram parmesanost kan innehålla upp till 10 gram protein. Parmesanost är också ofta rik på viktiga antioxidanter, som kan bidra till att skydda våra celler från oxidativ stress.
Macros per portion:
Protein: ca 40 g
Fett: Ca 20 g
Kolhydrater: Ca 50 g
Nyfiken på fler proteinrika pastarätter? Spana in vår Tonfisk- och Spenatpasta!