Detta är helt enkelt en riktig proteinpasta!
Ibland är man trött på kyckling och ris, eller kött och potatis. Denna rätt är ett perfekt alternativ för att få i sig lite mer fisk, dock är rätten fortfarande enkel att laga och innehåller massor av protein.
En billig och enkel proteinpasta
Jag brukar dubbla receptet när jag lagar denna rätt så att jag har ett gäng matlådor färdiga i kylen under veckan. Detta recept är ju också väldigt hållbart ekonomiskt, och man kan faktiskt utesluta parmesanen om man vill hålla nere på kostnaderna ytterligare.
Det går även fint att variera med broccoli istället för spenat, och lägga till lite bönor om man vill för extra fibrer. Detta är recept är faktiskt en av mina favoriter när det kommer till proteinpasta!
Vill du se ett till prisvärt och proteinrikt recept? Spana in vår Chili con Carne med kyckling!
Tillagningsinstruktioner för din proteinrika pasta!
Nu är det dags att sätta igång med din proteinpasta!
- Börja med att koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Låt sedan pastan rinna av och ställ den åt sidan. Spara gärna 2-3 dl pastavatten till senare.
- Under tiden som pastan kokar, värmer du olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt sedan den hackade vitlöken och stek i ca 1 minut.
- Tillsätt nu tonfisken (avrunnen från vattnet) i stekpannan och stek på i ca 2-3 minuter för att värma upp den.
- Sedan tillsätter du färsk spenat och körsbärstomaterna i stekpannan.
- Rör om och stek detta i ytterligare 2-3 minuter tills spenaten har vilt ihop och tomaterna har mjuknat något.
- Sedan häller du över citronsaften och fyller på med riven parmesanost i stekpannan. Rör om väl tills osten smälter och det har bildats en krämig sås i stekpannan.
- Blanda ner den kokta pastan med såsen. Nu börjar det likna en riktigt god proteinpasta fylld med viktiga näringsämnen.
- Tillsätt sedan 1-2 dl pastavatten (eller mer efter önskad konsistens). Sen är det dags att röra om försiktigt så att allt blandas väl.
- Garnera din goda proteinpasta med färsk basilika eller persilja om så önskas och servera direkt.
Intressant fakta om tonfisk
Visste du att tonfisk innehåller mycket Omega-3? Då särskilt EPA och DHA, dessa fettsyror har dokumenterade hälsofördelar och är kända för att stödja hjärthälsa och minska inflammation.
Tonfisk är dessutom rik på flera viktiga näringsämnen, inklusive vitamin D, B-vitaminer (särskilt B12), selen, jod och protein. Detta gör det till ett utmärkt alternativ i en riktig proteinpasta!
Macros per portion
Protein: Ca 30 g
Fett: Ca 15 g
Kolhydrater: Ca 50 g