Letar du efter nya billiga recept till dina vardagsmåltider?
Då har du hittat helt rätt! Detta recept är enkelt, billigt, fullproppat med protein och viktiga näringsämnen plus att det går snabbt att laga.
Vad är så bra med Chili con carne?
Jag har nog alltid varit ett stort fan av en värmande chili, men liksom aldrig riktigt vetat vart den kom ifrån. När jag däremot satte mig ned för att skriva ett riktigt gott och billigt recept på en måltid som jag haft som rutinrätt i flera år så började jag läsa på lite mer om historien bakom.
Vart kommer Chili con carne ifrån?
För er som inte vet så är Chili con carne en smakrik och kryddig gryta med en historia som sträcker sig över flera århundraden. Ursprungligen har rätten faktiskt sina rötter i Mexiko. Termen “chili con carne” betyder bokstavligen “chili med kött” på spanska.
Grytan sägs ha uppstått bland de arbetare och bosättare som levde i områdena runt Texas och New Mexico på 1800-talet. Det var en praktisk rätt att laga eftersom att man använde sig av billigt nötkött, torkad chili, lök och andra prisvärda ingredienser. Chili con carne blev snabbt populärt bland cowboys, gruvarbetare och alla de som behövde en näringsrik och mättande måltid.
Receptet som är billigt och proteinrikt
I denna chili con carne använder vi kycklingfärs istället för nötfärs, vilken innebär att vi kan hålla nere på priset och receptet blir en billigare variant på en traditionell chili. Rätten är både mättande, proteinrik och fylld av viktiga näringsämnen.
Är du även på jakt efter fler billiga och proteinrika recept? Spana in vår proteinrika pasta!
Tillagningsinstruktioner för ditt billiga och goda recept
- Stek lök och vitlök i olivolja tills det att löken har mjuknat och blivit glansig.
- Tillsätt kycklingfärsen och stek tills den är helt genomstekt, det tar ca 5-6 minuter.
- Tillsätt de krossade tomaterna, sojan och paprikan. Låt därefter sjuda i cirka 10-15 minuter.
- Smaka av och justera därefter kryddningen efter smak och tycke.
- Servera din goda och billiga rätt med ris, bröd eller tortillachips.
Tips!
Vill du ha matlådor under veckan? Med ett såhär billigt recept har du en fantastisk möjlighet att dubbla receptet, därefter är det bara att förvara matlådorna i kyl eller frys.

Macros per portion (exklusive tillbehör)
Protein: ca 33 gram
Kolhydrater: ca 15 gram
Fett: ca 10 gram