På jakt efter en hälsosam och enkel lasagne?
Då har du kommit rätt! Receptet till vår lasagne är inte bara otroligt smakrikt och mättande, utan också packat med viktiga näringsämnen. Lasagnen blir snabbt en favorit kring middagsbordet.
Proteinrik, god och mättande
Receptet på lasagnen är en favorit hemma hos mig. Den är inte bara enkel och god, utan också packad med högkvalitativt protein – perfekt för dig som vill hålla dig i form och njuta av god mat. Med hela 55 gram protein per portion är denna lasagne ett utmärkt val för dig som tränar, vill bygga muskler eller helt enkelt söker efter en måltid som håller dig mätt länge.
Vi använder mager nötfärs och keso för att boosta proteininnehållet, fullkornslasagneplattor för extra fiber, samt krossade tomater och örter för smak och ökad näring. Varje ingrediens är noga utvald för att skapa en balanserad, näringsrik och framför allt god måltid.
Tillagningsinstruktioner för din lasagne
Dags att sätta igång med enkel och hälsosam lasagne!
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Fräs löken och vitlöken tills de blir genomskinliga.
- Lägg sedan i nötfärsen och bryn tills den fått lite färg. Tillsätt sedan de krossade tomaterna, salt, och svartpeppar.
- Låt småputtra på låg värme i cirka 20 minuter. Rör om då och då.
- Nu är det dags att börja bygga lasagnen. Ta fram en ugnsform, börja med ett lager av köttfärssåsen, lägg sedan på lasagneplattor (bryt till passande storlek vid behov), följt av ett lager av keso och några basilikablad. Upprepa tills ingredienserna är slut och avsluta med ett lager köttfärssås toppat med den rivna mozzarellan.
- Täck formen med aluminiumfolie och grädda lasagnen i mitten av ugnen i 25 minuter. Ta bort folien och grädda ytterligare 15 minuter eller tills ytan fått en gyllenbrun färg.
- Låt lasagnen vila i några minuter innan servering. Dekorera gärna med lite färsk basilika.
Tips!
Dubbla receptet och gör matlådor för veckan. Att förbereda din lasagne tar inte längre tid än några enkla steg och en total tillagningstid på ungefär en timme (och då är den mestadels i ugnen). På så sätt kan du laga lasagnen medan du gör annat, och enkelt lägga över den i matlådor så du slipper laga mat resten av veckan.
Om du föredrar en vegetarisk variant, kan du enkelt ersätta den magra nötfärsen med linser eller quornfärs för att behålla det höga proteininnehållet.

Macros per portion:
Protein: 55 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 25 g