Skip to content
Macropal
Hitta kosttillskott
  • Om kosttillskottExpand
    • Kreatin
    • ProteinpulverExpand
      • Vassle
      • Kasein
      • Clear protein
    • PWO
    • Koffeinfri PWO
    • Magnesium
    • ZMA
  • Allergi & Specialkost
  • Inspiration & recept
  • Trendigt & Populärt
  • Återhämtning
Macropal
Hitta kosttillskott
Recept

Ugnsbakad bananpannkaka med keso

Hours Granskad & uppdaterad2024-05-25

Visste du att man även kan göra bananpannkakor i ugnen?

Detta recept på ugnsbakad bananpannkaka är enkelt att laga, innehåller massor av protein och passar perfekt både som frukost och lunch!

Varför du måste testa ugnsbakad bananpannkaka

Jag älskar bananpannkakor, men att stå och steka dem på morgonen är ingen favorit. Genom att göra en ugnsbakad bananpannkaka istället så blandar man bara ihop ingredienserna och låter dem laga sig själva i ugnen. Är det inte fiffigt?

En ugnsbakad proteinpannkaka med banan och keso

Receptet innehåller 19 gram protein per portion, vilket ger oss en proteinrik start på dagen utan att behöva tillsätta proteinpulver. Lägger man dessutom till 100 gram keso eller grekisk yoghurt vid servering så får man ju 10-14 gram protein extra. Både bananen och keson tillför sötma och smak till den ugnsbakade pannkakan. Jag tycker faktiskt att det blir lite som att äta ostkaka till frukost, väldigt gott enligt mig.

bild på en kalorisnål bananpannkaka bakad i ugn med keso.

Så här tillagar du en Ugnsbakad bananpannkaka

Dags att sätta igång med din ugnsbakade bananpannkaka!

  • Sätt på ugnen på 200 grader.
  • Dela bananerna och lägg i en skål tillsammans med keson.
  • Mixa bananerna och keson till en slät smet med t.ex en stavmixer (du kan köra dem i en matberedare också)
  • Ha i äggen i skålen och blanda/vispa runt med en gaffel.
  • Tillsätt salt, kanel och bakpulver och blanda ihop.
  • Häll upp smeten i två små ugnsformar eller en stor. Om du tar två så blir de ju färdigportionerade när det är dags att äta.
  • Ställ formarna i ugnen och grädda bananpannkakan i 25-30 minuter.
  • Servera din ugnsbakade bananpannkaka med varma bär, vaniljkeso eller grekisk yoghurt.

Fördelar med att äta en proteinrik frukost

Protein är avgörande för muskeluppbyggnad. Om du tränar och vill bygga muskler rekommenderas det att man äter omkring 1,6-2,0 gram protein per kilo kroppsvikt om dagen. Om du väger 80 kilo ska du alltså äta 128-160 gram protein varje dag.

Det kan vara tufft att få i sig den mängden protein om man skippar frukosten. Att inkludera protein i din frukost kan alltså bidra till att bevara och bygga muskelmassa, särskilt om du tränar regelbundet.

bild på stekta ägg, en proteinrik frukost.

Protein mättar bättre och minskar risken för överätning

Protein är även mer mättande än kolhydrater eller fett och kan därför hjälpa till att hålla dig mätt längre samt minska risken för överätning senare under dagen. I en studie fann man att en proteinrik frukost, särskilt med högkvalitativt protein från kött och/eller ägg kan öka mättnadskänslan samt förbättra den generella dietkvaliteten genom att minska sötsug under kvällen källa.

Protein kan också bidra till en jämnare och mer stabil energinivå under dagen och på så sätt minska risken för trötthet och energidippar efter måltider. En ugnsbakad bananpannkaka fullproppad med protein blir därför en perfekt och proteinrik start på dagen.


Macros per portion
Protein: 19 gram
Kolhydrater: 27 gram
Fett: 12 gram

Visste du att proteinpulver är ett smidigt alternativ om man har svårt att få sig tillräckligt med protein genom kosten?

Här kan du jämföra proteinpulver från marknadsledande varumärken!
 2 portioner
 45 min

Ingredienser

  • 2 bananer (ca 200 gram)
  • 4 ägg (ca 240 gram)
  • 100 gram vaniljkeso (plus extra till servering)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 nypa salt
  • Varma bär (till servering)

 

Nyttiga chokladbollar täckta med kokosflingor, serverade på ett grönt fat. Ett läckert och energirikt mellanmål.
Nyttiga Chokladbollar med Jordnötssmör – utan tillsatt socker
Proteinrik pasta med broccoli och parmesan, serverad på en blåvit tallrik. En krämig och proteinrik rätt.
Proteinrik pasta på 30 minuter
Bild på nyttiga kesofrallor utan mjöl i en skål på ett bord.
Kesofrallor med havregryn (utan mjöl) – 17 gram protein per fralla
En glutenfri gnspannkaka i en ugnsform med grädde och jordgubbar.
Glutenfri Ugnspannkaka – enkel, proteinrik och fluffig!

Ge feedback

Sitemap

Källor

Vanliga frågor

Ansvar

Kontakt

Tipsa

Om oss

För företag

Macropal » Ugnsbakad bananpannkaka med keso

© 2025 Macropal

Scroll to top
  • Om kosttillskott
    • Kreatin
    • Proteinpulver
      • Vassle
      • Kasein
      • Clear protein
    • PWO
    • Koffeinfri PWO
    • Magnesium
    • ZMA
  • Allergi & Specialkost
  • Inspiration & recept
  • Trendigt & Populärt
  • Återhämtning
Instagram Instagram
Search