Receptet till dessa goda bananpannkakor innehåller inget mjöl och de är väldigt enkla att tillaga.
Dessa bananpannkakor är både nyttiga och fullproppade med protein vilket resulterar i en perfekt start på dagen.
De godaste proteinpannkakorna
Favoritreceptet på bananpannkakor för min del! Detta är ett så trevligt vardagsalternativ till vanliga pannkakor. Få ingredienser i smeten, det går snabbt att laga och blir så gott. Toppings kan man också variera i oändligheten. Jag brukar servera dessa med grekisk yoghurt som jag blandar med kardemumma och lönnsirap ibland, det är en riktig hit.
Jag gillar såklart vanliga pannkakor ungefär lika mycket, men jag lägger stort värde i att få i mig så mycket näring och protein som jag kan vid mina måltider. I detta receptet har vi liksom bytt ut mjölet mot proteinpulver, och på så sätt får vi ett gäng proteinladdade pannkakor! Receptet blir till ungefär 8-12st bananpannkakor totalt (4-6 st per portion).
Tillagningsinstruktioner för dina proteinpannkakor
Dags att sätta igång med dina bananpannkakor!
- Mosa bananerna med en gaffel i en skål tills de har bildat en “smet”.
- Tillsätt äggen och vispa ihop till en jämn och fluffig smet.
- Tillsätt sedan vaniljproteinpulver, bakpulver och kanel (valfritt) i banan- och äggsmeten, blanda ihop väl.
- Värm upp en stekpanna på medelvärme och tillsätt lite kokosolja eller smör.
- Häll ca 1/2 dl av smeten i stekpannan för varje bananpannkaka och stek i cirka 2-3 minuter på varje sida, eller tills bananpannkakorna har blivit gyllenbruna och genomstekta.
- Upprepa därefter samma process med resten av smeten tills alla bananpannkakor är färdigstekta.
- Servera pannkakorna direkt med dina favorittoppings, t.ex. färska bär, hackade nötter eller lönnsirap.
Intressant fakta om bananer
Bananer är egentligen bär och kommer från växten Musa, som tillhör familjen Musaceae. Trots att de är en känd frukt, är det färre som känner till att bananer är en utmärkt källa till kalium, en mineral som är viktig för nervfunktion och för att reglera blodtrycket.

Den mest populära sorten av banan som säljs internationellt är Cavendish-bananen, men det finns faktiskt över 1 000 olika sorters bananer med olika smak, storlek och färg. En intressant detalj är att bananer flyter i vatten på grund av deras låga densitet.
Utöver detta är bananer en snabb källa till energi och är därför en populär frukt att äta innan träning på grund av deras höga kolhydratinnehåll och låga glykemiska index. Avslutningsvis är bananer rika på antioxidanter så som C-vitamin och kraftfulla fytokemikalier, vilket är kopplat till en rad hälsofördelar, t.ex. ett starkare immunförsvar och skydd mot kroniska sjukdomar.
Macros per portion
Protein: 31 gram
Kolhydrater: 34 gram
Fett: 11 gram
Vill du se fler proteinrika frukostrecept? Spana in vår ugnsbakade proteingröt här!