Skip to content
Macropal
Hitta kosttillskott
  • Om kosttillskottExpand
    • Kreatin
    • ProteinpulverExpand
      • Vassle
      • Kasein
      • Clear protein
    • PWO
    • Koffeinfri PWO
    • Magnesium
    • ZMA
  • Allergi & Specialkost
  • Inspiration & recept
  • Trendigt & Populärt
  • Återhämtning
Macropal
Hitta kosttillskott
Recept

Kesofrallor med havregryn (utan mjöl) – 17 gram protein per fralla

Hours Granskad & uppdaterad2024-05-24

Proteinrika och hälsosamma kesofrallor

Du behöver bara 5 ingredienser och ca 30 minuter över för att ha nygräddade frallor redo till frukost. Dessa kesofrallor är glutenfria (om du använder glutenfria havregryn) och är packade med hela 17 gram protein per fralla. Är ni många som ska äta är det bara att dubbla receptet.

Fiberrikt och bra för hälsan

Kesofrallorna är inte bara en källa till protein utan även till fibrer. Genom att använda fiberhavregryn i dina kesofrallor säkerställer du att de är rika på komplexa kolhydrater. Dessa kolhydrater bidrar till en långsammare blodsockerhöjning, vilket kan hjälpa till att hålla insulin- och blodsockernivåerna stabila, vilket i sin tur kan påverka andra hormonnivåer positivt. Fibrer kan även främja en hälsosam matsmältning och därmed stödja hormonbalansen.

Tillagningsinstruktioner kesofrallor

Dags att sätta igång!

  • Sätt på ugnen på 200 grader.
  • Blanda ner alla ingredienserna i en bunke och blanda ihop till en jämn smet.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Använd händerna eller två skedar för forma smeten till kesofrallor (5 st).
  • Toppa gärna frallorna med frön, nötter eller lite havregryn.
  • Grädda frallorna i ugnen i 20-25 minuter eller tills de fått fin färg.
  • Låt kesofrallorna svalna på galler i 10 minuter innan du hugger in!

Tips!

Blanda ner lite chiafrön eller psylliumfrön i smeten så blir frallorna extra luftiga och fiberrika. Frallorna håller sig fräscha i ungefär 2-3 dagar efter bakning, men de går också utmärkt att frysa in dem. Passa därför gärna på att göra en dubbel sats, så har du glutenfritt och proteinrikt bröd redo i frysen.

Kesofrallorna är också en bra källa till protein (med hela 17 gram per fralla!). Detta gör det till ett perfekt mellanmål efter gymmet för att främja muskelreparation.

Om du även inkluderar ingredienser som nötter eller frön i dina kesofrallor, får du i dig nyttiga och hälsosamma fetter. Dessa fetter är viktiga för hormonhälsan eftersom de bidrar till syntesen av hormoner, inklusive könshormonerna östrogen och testosteron.

bild på hälsosamma kesofrallor med havregryn på en plåt.

Macros per fralla (5 st):
Protein: 17 g
Kolhydrater: 25.5 g
Fett: 7.5 g

Här kan du jämföra kosttillskott från marknadsledande varumärken!

 5 portioner
 35 min

Ingredienser

  • 250 gram minikeso
  • 5 dl fiberhavregryn
  • 4 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • Frön eller nötter (valfritt)

 

Matlagning av pasta i ett kök med nyttiga kolhydrater och proteiner som man ofta kan ta som kosttillskott.
Vodkapasta med kyckling
Glutenfria och proteinrika muffins i en lila skål.
Glutenfria muffins med hallon och jordgubb
Nybakade och nyttiga kakor på ett grönt fat.
Nyttiga och Proteinrika Kakor – utan tillsatt socker
En grön skål med en Proteinrik Kyckling Curry med Ris och örter.
Enkel och Proteinrik Kyckling Curry med Ris

Ge feedback

Sitemap

Källor

Vanliga frågor

Ansvar

Kontakt

Tipsa

Om oss

För företag

Macropal » Kesofrallor med havregryn (utan mjöl) – 17 gram protein per fralla

© 2025 Macropal

Scroll to top
  • Om kosttillskott
    • Kreatin
    • Proteinpulver
      • Vassle
      • Kasein
      • Clear protein
    • PWO
    • Koffeinfri PWO
    • Magnesium
    • ZMA
  • Allergi & Specialkost
  • Inspiration & recept
  • Trendigt & Populärt
  • Återhämtning
Instagram Instagram
Search